Kritické území v ohrožení, naléhavě potřebujeme vaši pomoc k ochraně řeky a pralesa!

Aktuálně jsme obdrželi smutné zprávy z komunity v Ekvádoru. Soused, který s námi sousedí ve spodní části pozemku právě podlehl nátlaku a manipulaci těžařů a prodal jim svůj pozemek. Situace je pro nás nyní skutečně závažná, protože těžba se odehrává přímo vedle našeho území.

Nyní usilujeme o záchranu dalšího pozemku, který s námi sousedí z vrchní části a je to důležité strategické místo. V této oblasti náš soused vyjádřil zájem prodat pozemek těžařským společnostem, neboť potřebuje akutně finanční prostředky. Zároveň se zavázal, že pokud do měsíce získáme potřebnou částku, pozemek ponechá naší rodině. Celé území má hodnotu 50,000 USD. Dosud jsme získali 16,000 USD, takže nám stále chybí sehnat 34,000 USD. Na sehnání částky jsme dostali prostor do 28.09.2023.  

Na splátky přistoupit nechtěl, i když bychom část hodnoty zaplatili nyní a zbytek postupně během roku. Sbírka na toto území již probíhá měsíc a půl, avšak původně jsme měli stanovenou lhůtu na jeden měsíc. Soused však souhlasil, že nám dá ještě měsíc navíc, abychom měli dostatek času na sehnání požadované částky. 
V případě, že se nám nepodaří sehnat celá částka, pozemek bude prodán těžařům.

Situace je proto nyní velmi naléhavá a potřebujeme maximální podporu.

Zabránění těžařům v získání tohoto klíčového území je naší prioritou. Těžba by totiž měla vážné dopady na kvalitu vody v řece, která protéká i našim pozemkem a způsobila by nezvratnou kontaminaci. Proto se obracíme na všechny příznivce a sympatizanty Života Postaru s prosbou o podporu a pomoc při získání potřebné částky k zakoupení tohoto území. 

Pro ty, kteří by rádi přispěli, můžete použitím QR kódu na transparentní účet.

číslo účtu: 34800348/2010

IBAN: CZ9420100000000034800348

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Pohyby na transparentním účtě.

* Při prohlížení z mobilu lze platbu provést uložením obrázku a pak načtením v IB.


Rádi bychom rovněž oslovili všechny, kteří plánují na konci roku platit daně v České republice, a upozornili je na možnost využití darovací smlouvy jako prostředku k snížení svých daňových povinností.
 
Jsme velmi vděční za každou formu podpory, bez ohledu na její výši a jakýkoli dar pro nás představuje velkou oporu.


Děkujeme.

Zde můžete vidět aktuální stav právě probíhající těžby vedle našeho pozemku.