Divine Festival 23. – 25. 6. 2023

Každý rok se s radostí stáváme součástí festivalu Divine. Cesta tohoto festivalu nás vede k otevřenosti a naladění na témata, která přesahují naši každodenní realitu - témata udržitelnosti, spojení s přírodou, vitalitu, obnovu a symbiózu se světem kolem nás.

Na tomto inspirativním festivalu jsme měli tu čest představit přednášku o našich projektech a životě v džungli. S námi byla sestra Agu, známá také jako Nina Grefa, která nám ukázala dva tradiční indiánské tance v jejich původní kráse a autenticitě. Ti zvídaví mohli nahlédnout i do stánku, kde jsme nabízeli dary od Matky Přírody a rukodělné výrobky z džungle. Agu nás provedl nezapomenutelným zážitkem – medicínským kruhem, který nás spojil v hlubokém sdílení a propojení. Následovala tabáková ceremonie, během níž jsme se věnovali i diskuzi o tabáku v dnešním světě. Hovořili jsme také o tom, jak s respektem pracovat s tabákem a využívat jej výjimečně a uvědoměle. Ranní záře nám pak přinesla wayuskou ceremonii, kde jsme se spojili s duchovním bohatstvím minulosti a současnosti. Nina nás provázela také druhým dnem tradičních indiánských tanců, které nejen předvedla, ale také se podělila o tuto krásu s těmi, kdo měli zájem se do těchto tanců ponořit.

Celkový výtěžek z festivalu, celých 23 500 CZK, půjde stejně jako v minulých letech na podporu pralesní školy Sachawa v ekvádorské džungli.

Děkujeme, že jste s námi vytvářeli tento nádherný okamžik a podpořili tak důležitou věc.