Divine festival 13.-15.8.2021

O první čtvrti dorůstající srpnové Luny se na zelené trávě a ve stínu stromů v Areálu zahrada v Hořicích konal první ročník Divine festivaluSrdce festivalu tepalo na podporu Amazonského pralesa, za který vytrvale bojuje nezisková organizace Život postaru z.s.
 
Darem pro všechny účastníky byla přítomnost Agustina Allpa Grefy. Mladého léčitele z Ekvádoru, který spolu se svou ženou Míšou stojí za vznikem výše zmíněné organizace, do které putoval výtěžek z festivalu. Tímto děkujeme všem, kteří svými finančními příspěvky podpořili náš záměr. Konkrétně projekt pralesní školy pro indiánské děti, který jim umožní vzdělávání přímo v prostředí, ze kterého pochází se vším, co k němu patří.
 
Festival byl zahájen v odpoledních hodinách v pátek 13.8. otevřením medicínského kruhu, které vedl právě Agustin, a který tak vytvořil bezpečný prostor pro všechny účastníky festivalu. Spolu s Míšou pak v sobotu popsali situaci, ve které se Amazonie v těchto dnech nachází a představili aktivity, kterými neúnavně bojují za zachování pralesa a indiánské kultury i pro další generace. Děkujeme Vám.
 
Celým festivalem, jako vlna, prostupovalo přátelství, důvěra, sdílení, léčení a předávání moudrosti a dovedností. To vše díky snům zakladatelky festivalu Karolíny Pištěkové, která s partou přátel stvořila toto úžasné dílo. Velká vděčnost patří všem, kteří na festival přijeli ukázat a předat co umí. Všem, kteří ochotně sdíleli své dary a vytvářeli svou přítomností zcela jedinečnou atmosféru.
 
Děkujeme i všem účastníkům. Společně jsme dokázali, že láska k přírodě a udržitelnému životumá mezi námi místo. Že pohyb a péče o své tělo stojí za pozornost. A že má prastará moudrost, předávaná z generace na generaci, nevyčíslitelnou hodnotu.
 
Tímto Vás zveme na zimní Divine festival, který se bude konat 11.12.2021 v Praze. A už teď se těšíme na další ročníky, které se možná rozšíří právě o vaši přítomnost.
 
 
Autorka: Markéta Andrlová
Foto: Divine Festival