23 ha ochráněného pralesa: Spolupráce s ekvádorskou vládou

Rádi bychom vám sdělili skvělou zprávu týkající se nedávno ohrožených 23 hektarů pralesa, které jsme společně ochránili právě díky vaší podpoře.

Podařilo se nám navázat spolupráci s ekvádorskou vládou a připojili jsme se k programu na obnovu tohoto jedinečného ekosystému. Historicky sloužila část tohoto území jako pastvina pro dobytek, což vedlo k jeho odlesnění a ekologickému poškození. Naším cílem je proměnit tuto lokalitu v chráněné území, které zaručí zachování místní divoké přírody a poskytne domov rozmanitému spektru rostlinných a živočišných druhů. Esenciálním prvkem našeho cíle je kompletní zalesnění, které je nezbytné pro obnovu biodiverzity.

Proto jsme požádali o zařazení do Národního programu zalesňování s cílem ochrany životního prostředí. Toto partnerství nám dává možnost vysadit domorodé, ohrožené druhy rostlin a stromů a obnovit původní pralesní biodiverzitu. Brzy se na pozemek přijede podívat vládní specialista na zalesňování, který zhodnotí půdní podmínky a pomůže nám stanovit optimální strategii pro naši činnost – obnovu pralesa.

Tato spolupráce s vládními institucemi je jasným důkazem toho, co lze dosáhnout, když veřejný a neziskový sektor spojí své síly ve prospěch přírody. Věříme, že tento projekt bude mít dlouhodobý a pozitivní vliv nejen na lokalitu, ale také na rozšíření ochranářských aktivit v dalších částech ekvádorské Amazonie. Díky vaší a vládní pomoci kráčíme směrem k regeneraci této pokladnice biodiverzity.

Za celý náš tým bychom chtěli vyjádřit naše nejhlubší díky za vaši nepolevující podporu. Těšíme se na sdílení dalších aktualit o průběhu projektu a pevně věříme, že společně dokážeme přispět k lepší ochraně naší planety pro současné i budoucí generace.

Na videu můžete spatřit nedávno chráněný pozemek o rozloze 23 hektarů, kde jsou zřetelně patrné odlesněné plochy, které čekají na obnovu lesní vegetace.